15 307 ₴
Японський кухонний ніж Yaxell GOU 37004
Тип ножа: Накирі
Довжина клинка, мм: 180
Матеріал клинка: SG2 Micro Carbide в обкладах із дамаску
Твердість клинка, HRC: 63
Кількість шарів: 101
Матеріал руків'я: Micarta
У перекладі з японської, GOU означає «перехідний». Ця назва повністю відповідає ножам цієї серії. Серія GOU — преміумсерія ножів японського виробника, у яких зосереджені сучасні технології, багатовіковий досвід і традиції японських ножових майстрів. В основі клинків лежить японська порошкова сталь SG2. Ця сталь має чудові властивості: по-перше, твердість цієї сталі досягає 63 HRC, тому ножі з такою твердістю зберігатимуть бритовне заточення дуже тривалий час; по-друге, сталь SG2 має дуже високий вміст вуглецю. Під час виробництва стали прокатним методом, домогтися такої концентрації вуглецю просто неможливо, тому цей метод замінили порошковим. Під час формування різальної крайки ножів зі сталі SG2, на самому кінчику крайки формується мікропила з карбідів вуглецю. Ця властивість наділяє ножі серії GOU неперевершеною якістю різання, і після роботи з таким ножем нічого іншого просто не хочеться брати в руки. Але, маючи таку твердість і великий вміст вуглецю, сталь може бути трохи крихкою. Тому на допомогу приходить технологія виготовлення дамаської сталі. На ножах серії GOU сталь SG2 з обох боків закована у 50-шарові пакети зі сталії різної твердості, з різним вмістом вуглецю. Одержувальний 101 шаровий пакет має дуже високу твердість, чудові різальні властивості та водночас не боїться механічних навантажень. Колодка виготовлена з мікарти — сучасного матеріалу, який має найкращі якості, ніж дерево та звичайний пластик, не насичується харчовими запахами, абсолютно не контактує з водою.
Основні | |
---|---|
Виробник | Yaxell |
Довжина леза | 18 см |
Країна виробник | Японія |
Тип | Овочевий ніж |
Користувальницькі характеристики | |
Матеріал рукоятки | Микарта (Canvas-Micarta) |
Матеріал леза | Дамаська сталь, SG2 Micro Carbide |