10 090 ₴
Ніж кухонний KAI SHUN PREMIER TIM MALZER TDM-1742
Тип ножа: Накирі
Довжина клинка (мм): 140
Загальна довжина (мм): 250
Довжина ручки (мм): 110
Матеріал клинка: Дамаська сталь, що складається з 32 шарів і VG-MAX
Твердість клинка (HRC): 61
Тип заточування: prod
Матеріал руків'я: ламіноване горіхове дерево
Ніж Накірі KAI TDM-1742 — професійний ніж із серії Shun Premier, преміумкласу, виготовлений із багатошарової дамаської сталі від знаменитого німецького шеф-кухаря Тима Мельцера (Tim Mälzer). Поверхня леза ножа має особливу текстуру, яка відома в Японії як Tsuchime, завдяки цьому ножі набувають особливої естетики, яка не схильна до змін часу. А особливо симетрична форма ручки ножа гарантує бездоганну точність і різальну здатність як для правшів, так і для лівшів. Як каже Тім Мельцер: «Хороший ніж не тільки полегшує роботу, а й сприяє успіху. Цей принцип підтверджується кожним ножем, ретельно та скрупульозно виготовленим японськими майстрами кузняної справи з міста Seki. Професійні ножі Shun виготовлені зі спеціально розробленої неіржавкої дамаської сталі, у кожному ножі 32 шари. Внутрішній шар зроблений зі сталі VGold-10 (61±1 HRC, 1% вуглецю, 1,5% кобальту). Ця сталь надзвичайно стійка до корозії й неймовірна міцна. Таку сталь практично неможливо зламати, як неможливо зламати віник, що складається з безлічі стрижнів. Багато хто неправильно вважає, що гострий ніж несе підвищений ризик травм під час роботи з ним. Насправді практично всі випадкові побутові травми під час роботи з ножами пов'язані з лезом, що затупився. Гострий ніж не зісковзує з поверхні нарізаного продукту, він буквально провалюється в нього, як у м'яку оливу, тримаючи заданий напрямок, а тупий ніж дуже важко вести в одному напрямку, доводиться пиляти продукт, що ускладнює контроль над напрямком зрізу. Ніж Накірі традиційний японський ніж для нарізування овочів. Накирі (Nakiri) — у буквальному перекладі "ніж для різання зелені". Ніж Накірі має пряму різальну крайку, за якої немає потреби тягнути або штовхати ніж по горизонталі, досить просто опустити ніж зверху вниз на продукт, злегка натискивши. Лезо Накірі тонке з кутом заточування приблизно 5 градусів, їм не рекомендується різати м'ясо або рибу з кістками, цей ніж ідеальний для овочів.
Основні | |
---|---|
Виробник | KAI |
Країна виробник | Японія |
Тип | Кухонний топірець |